O nama

Udruga Celivita – Život s celijakijom osnovana je 2014.g. s ciljem povećanja sigurnosti zdravlja oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu i intolerancije na gluten te s ciljem poboljšanja kvalitete njihovih života kao i života njihovih obitelji.

Fokusirani smo na:

  • promicanje, razvitak, unaprjeđenje i zaštitu zdravlja i prava osoba oboljelih od celijakije, posebice prava na jedini lijek kod celijakije, a to je striktna i doživotna bezglutenska dijeta,
  • promicanje i podizanje svijesti o celijakiji, alergiji na pšenicu i osjetljivosti na gluten,
  • poboljšanje položaja, prava i kvalitete života oboljelih i članova njihovih obitelji,
  • promicanje zdrave i uravnotežene striktne bezglutenske dijete.

Prilikom osnivanja Udruge vodili smo se idejom da svim oboljelima od celijakije ili bilo koje druge vrste nesnošljivosti glutena ponudimo točne i relevantne informacije te da savjetima, razmjenom iskustava i znanja život učinimo što kvalitetnijim i jednostavnijim.

Sjedište udruge je u Zagrebu, no svoje članove imamo diljem Republike Hrvatske. Od prosinca 2016. u Osijeku djelujemo preko radne grupe Osijek koja je u lipnju 2018. postala podružnica.

U pet godina aktivnog djelovanja iza sebe imamo nekoliko uspješno odrađenih projekata s kojima smo aplicirali (i dobili sredstva) na natječajima koji se financiraju iz sredstava Grada Zagreba, te grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uspješno smo organizirali i održali samostalna predavanja ili predavanja u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskim društvom za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, te drugim udrugama i zdravstvenim stručnjacima.

U skladu sa svojim ciljevima, misijom i vizijom, pružamo pomoć oboljelima i obiteljima suočenima s dijagnozom celijakije i to putem savjetovanja i pružanja savjeta o prehrani, dijeljenjem relevantnih informacija o pravilnom provođenju bezglutenske dijete, pružanjem savjeta o pravima oboljelih i članova njihovih obitelji, putem organiziranja druženja i kuharskih radionica na kojima se stječu praktična znanja u pripremi bezglutenskih namirnica i hrane.

OSOBNA ISKAZNICA CELIVITE

Naziv udruge: CeliVita – Život s celijakijom
Skraćeni naziv udruge: CeliVita
Sjedište: Strojarska cesta 26, 10000 Zagreb
OIB:  25254683372
Žiro račun: HR2823600001102459962
Broj telefona:  099 847 8865
Mail adresa:  zivotscelijakijom@gmail.com
Web: www.celivita.hr
Facebook: https://www.facebook.com/udrugacelivita/
Instagram: https://www.instagram.com/udrugacelivita/
Godina osnutka udruge: 2014.
Predsjednica udruge: Amalija Jurjević Delišimunović
Potpredsjednica udruge: Ida Čarnohorski
Broj zaposlenih (na 30.12.2020.):  1

PODRUŽNICA OSIJEK
Mail adresa:  celivita.osijek@gmail.com
Voditeljica podružnice: Ivana Šibalić